Bezoekers - visiteurs

1325096
sinds- depuis 1/11/2012
1325096

Externe linken

Organisatie

 

Belgian Motards heeft geen clubs en treedt enkel op als kalenderbeheerder, de inkomsten worden gehaald uit bijdragen van de clubs die hun treffen op de BM-kalender plaatsen. De clubs die hun treffen op de kalender van BM willen plaatsen, dienen het voorgaande seizoen minimum 20.000km gereden te hebben van de BM-kalender. De exacte voorwaarden zijn terug te vinden in het reglement.

BM maakt jaarlijks een klassement op van haar kalender Belgian Motards organiseert zelf 1 evenement per jaar: Het Brevet BM 1000km. In 2014 zullen de inschrijvingen plaatsvinden in Vlaanderen en de aankomst in Wallonië . Volgend jaar zal dit andersom zijn. Meer informatie over Brevet BM 1000km anno 2014 kan u op deze website terugvinden.

Belgian Motards werd in 1980 opgericht door TA Oost-Vlaanderen (toen MTC Cobras, MC Dholdaboys, MT Evergem, MV Moerzeke, MC Buffalo's, MTC Buggenhout en MC Free Riders Evergem), 2 Waalse clubs (MTC Fougas en MC Neufvilles) en 1 Vlaams-Brabantse club (MC Bevers). In 1982 werd er een BM Vlaanderen en BM Wallonie opgericht door Dirk Droesaert, Hugo Van Inghelgem, Georges Draps en voor de Waalse kant door Michel Engelbeens en Michel Limbourg. De samenwerking liep niet zoals verwacht en er werd een BMNationaal opgericht met een Franstalig en Vlaams secretatiaat.

De oprichters van toen maken geen deel meer uit van het bestuur en een nieuwe delegatie medewerkers zetten nu hun schouders onder de werking van Belgian Motards. Een nieuwe wind waait door de gelederen en het onstaan van deze website is onze getuige dat een goede samenwerking tussen Waalse en Vlaamse clubs best mogelijk is. We zijn tenslotte allemaal Belgische Motorrijders of Belgian Motards!

Belgian Motards